Úspěch našich šachistů

Tato aktualita je již více než pět let stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

Závěr roku se našim mladým šachistům vydařil.

Poslední letošní kvalifikační turnaj „O vánočního kapra v Mladé Boleslavi“ se hrál ve 2 věkových kategoriích. V mladší zvítězil kralupský Míša Langmaier skvělým výsledkem 9 bodů z 9 partií. Ve starší kategorii byl boj vyrovnaný, náš hráč Tomáš Bezděk skončil na pěkném 3. místě.

Zlatým hřebem byl Vánoční turnaj o pohár starosty. Účastnilo se ho 40 hráčů opět ve 2 skupinách. Ve skupině A hráči, kteří mají uhrané  ELO (ukazuje současnou výkonnost), ve skupině B hráči patřící mezi začátečníky. Je zajímavé, že tito tvořili většinu (celkem 24). To dokazuje, že trenéři často věnují více času těm, kteří už mají určité znalosti. Ty nejmladší často přivedli rodiče, a tak mohli rovnou fandit a být dětem oporou. Pro naše barvy byl nejdůležitější Simakhin Martin, naše nová posila, který mezi 24 soupeři obsadil 7. místo. Ve skupině A byla sice polovina místních, bohužel hlavně ve spodní půlce.  Ale i tady měli úspěch naši: 3. místo získal Seidl Jan a 4. Michal Langmaier. Zde se ukázalo, že pro hráče hrající vyšší soutěže je 2x15 minut krátká doba.

Protože je tento turnaj návratem k tradici (hrál se již několikrát, ale ne v takové účasti), byl tentokrát slavnostnější. Pořadatelé připravili pro účastníky raut a ceny pro všechny hráče.

Zpět na hlavní stránku